Evenement informatie

[ Terug naar de vorige pagina ]

 

Docu-Do: Joost van Uffelen

do, 27 feb 2020

“Een foto zegt meer dan een duizend woorden”. Als dit ergens geldt, is het wel de onderwater wereld. Een wereld waarin wij duikers te gast zijn en onderdompelen in een compleet andere wereld. De manier waarop een zeehond door het water schiet, een wrak een reis terug in de tijd biedt, of een haai langzaam maar met totale focus langs je heen zwemt: het verveelt nooit.

Helaas is deze onderwater wereld niet voor iedereen gemakkelijk te betreden. Gelukkig zijn er mensen wiens missie het is deze prachtige onderwater natuur aan het brede publiek zichtbaar te maken. Joost van Uffelen heeft zo’n missie en is onderwater fotograaf. Gewapend met zijn onderwater camera duikt hij het liefst de hele wereld rond: van wrakken schoonmaken op de Noordzee, het najagen van bultruggen in Mozambique tot het freediven met haaien op de Bahama’s.

Joost heeft een enorme passie voor de onderwater wereld en alles wat daarin zwemt en leeft. Hij reist de hele wereld over met zijn camera en gaat het liefst naar de meer afgelegen en onontdekte gebieden om unieke onderwaterbeelden te schieten. In zijn werk probeert hij de schoonheid en diversiteit van onze oceanen zo goed mogelijk vast te leggen. Naast duiker, is hij ook getalenteerd freediver. Maar tussen deze schoonheid bevindt zich ook een beest: door het vele reizen en duiken is Joost oog in oog komen te staan met de enorme vervuiling van onze oceanen. Een onderwerp dat hij graag adresseert in zijn fotografie en artikelen die hij schrijft voor het tijdschrift Duiken.

Op 27 februari 2020 neemt Joost ons mee in zijn reis onderwater en vertelt hij meer over zijn vele reizen en de prachtige onderwaterwereld. Voor deze bijzondere gelegenheid hebben wij een heuse bioscoopzaal gereserveerd en zijn wij (GOV(familie)leden) allen welkom in Bibliotheek Hilversum. Iedereen, ook niet leden, is van harte welkom. Echter schrijf je hier (klik) snel in want vol = vol!

 

.