Evenement informatie

[ Terug naar de vorige pagina ]

 

Docudonderdag

do, 28 nov 2019

Terug naar toen met Jacques Cousteau

Wat: Filmavond

Wanneer: Donderdag 28 november 2019

Waar: Het Drieluik

Tijd: Inloop va. 20:00, start film 20:15, naborrelen 22:00

Jacques Cousteau Calypso - kopie

Vanavond staat op veler verzoek en voor menig duiker een jeugdheld op het programma: Jacques Cousteau. Voor generatie post-Jacques Cousteau: deze fransman met rode muts was een wereldberoemde ontdekkingsreiziger van de onderwater wereld. Hij was aquanaut, ontdekkingsreiziger, duiker, schrijver, filmmaker, oceanograaf en pionier in het veld van mariene bescherming. Met zijn schip de Calypso verkende hij elke uithoek van de zee, zowel boven als onderwater. Omdat hij zo onder de indruk was van de onderwater wereld en vond dat iedereen dit moest kunnen beleven, maakte hij in zijn leven 120 documentaires en schreef hij 50 boeken over zijn onderwater avonturen.

Van één van zijn nalatenschappen maken wij elke duik nog dankbaar gebruik. Hij was uitvinder van de Aqua-lung – of de hedendaagse duikregulator. Door zijn uitvinding werd het duiken veiliger en gemakkelijker.

Op 28 november zullen we in het Drieluik één van zijn beroemde documentaires laten zien. Welke dit gaat worden heb je zelf zeggenschap in. Houd hiervoor goed de facebook pagina in de gaten!

Dus laat je duikflessen lekker thuis, trek je warme huis- of onderpak aan en wees welkom! Wij zorgen voor de popcorn.

Brenda & Vincent

 

.