Evenement informatie

[ Terug naar de vorige pagina ]

 

Docu-Do: Koester en PROEF de Oester

do, 13 dec 2018


Koester en PROEF de Oester


Oesters: Behalve een luxe lekkernij, vormen oesters een belangrijke bron voor het leven in zee. Tijdens deze speciale én superleuke DocuDonderdag December editie maken jullie letterlijk kennis met de parels van de Noordzee!

Tijdens het eerste gedeelte van de avond komt het Wereld Natuur Fonds vertellen over oesterbank herstel op de Noordzee. Ooit bestond de Noordzee voor 20% uit schelpdierbanken. Deze riffen van de Noordzee vormen een belangrijke bron voor het leven in zee, maar zijn bijna helemaal verdwenen door ziekten en overbevissing. Middels de aanleg van vier gloednieuwe oesterbanken probeert het WNF en andere partners hier verandering in te brengen!

Tijdens het spectaculaire tweede gedeelte van de avond organiseert oesterexpert Hein Sas een heuse oesterproeverij. Oesters als delicatesse: Hein vertelt jullie de feiten en fabels, leert je oesters te openen en onder het genot van een bijpassend glaasje wijn mogen jullie uiteindelijk kennis maken met de bijzondere smaak van oesters.

Smaakt dit naar meer?? Schrijf je dan snel in voor deze feestelijke oesteravond, want er is maar beperkt plaats (klik). Om deel te kunnen nemen vragen wij een kleine bijdrage van €7,50 pp, maar wie weet ben jij die ene geluksvogel en vind je een parel?!

Wanneer: 13 December 2018  
Waar: Drieluik 
Lezing WNF: 20:00 – 21:00 
Workshop en proeverij Hein Sas: 21:00 – 22:00 
Naborrel: 22:00 – 22:30 
Kosten: €7,50


 

.