Evenement informatie

[ Terug naar de vorige pagina ]

 

Docu-Do: Onderwaterarcheologie

do, 22 nov 2018

Onderwaterschatten en hun verhaal

De bodem van de oceaan herbergt een scala aan schatten en verhalen. Sinds de mens het ruime sop is gaan ontdekken, zijn ook vele schepen met complete lading ten onder gegaan: Houten Romeinse schepen, VOC handelsschepen met waren uit het verre Oosten en oorlogsschepen zwaar beladen met bommen en torpedo’s. Veelal zijn deze wrakken eeuwige rustplaatsen voor de bemanning geworden en ondersteunen ze als kunstmatig rif een rijk onderwater leven totdat ze zijn vergaan. Maar soms wordt zo’n wrak ontdekt en komt er een lang vergeten verhaal boven drijven.


Onderwater Archeologie is een vak apart. Beroepsof amateur duikers zoeken aan de hand van aanwijzingen naar voorwerpen, schepen of compleet vergane steden. Ook op de Noordzee bodem is een hoop archeologisch erfgoed te vinden. Niet enkel schepen, maar Middeleeuwse jurken en overblijfselen uit de prehistorie worden hier gevonden.

Ook zo benieuwd naar deze bijzondere tak van duiken? Sluit dan aan op onze eerste DocuDonderdag van het winterseizoen! Hier duikt onze eigen Leon Vroom terug in de tijd en neemt ons mee in een lezing Onderwater Archeologie.


Wanneer: 22 November 2018

Waar: Drieluik

Lezing: 20:00 – 21:30

Naborrel: 21.30 – 22.30

 

.